SPOLEČNÍK – projekt pro mladé hasiče v době vyhlášení nouzového stavu

První den výzvy pro mladé hasiče ZDE, další dny vždy na oficiálním webu Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska

Milí mladí hasiči a hasičky, vážení vedoucí,

je polovina března a my všichni jsme se velmi těšili, jak rozjedeme první část halové sezóny, společně vyběhneme do přírody, na hřiště či do lesa. Bohužel, někdy se naše přání nepotkají se skutečností. Když už v této obecně napjaté chvíli nemůžeme dělat to, co nás baví a především nemůžeme být spolu, pokusili jsme se s mými kolegy z ústřední rady a dalšími kamarády připravit pro vás malý experiment, který jsme nazvali SPOLEČNÍK.

Je to dílo momentální myšlenky, rychlých reakcí a obětavých a ochotných lidiček kolem nás. Jsme si vědomi, že zdaleka není a nebude dokonalé, přesto jdeme do toho.

Každý den, počínaje zítřkem vám prostřednictvím www.dh.cz a facebooku SH ČMS přineseme námět na drobnou aktivitu či hru, kterou, když se vám bude líbit, si můžete vyzkoušet. Budeme střídat činnosti pro menší i větší mladé hasiče, možná si troufneme i na dorost. Naše zaměření: vytvoř si, pohybuj se, zamysli se, namaluj si a další.

Budeme potěšeni, pokud vás něco zaujme a pustíte se do toho. Uvítáme, když naše nápady přinesou jakoukoliv inspiraci i pro vaše vedoucí, pro jejich budoucí práci.

Pokud se náš SPOLEČNÍK stane aspoň malinkým pojítkem, že i když jsme KAŽDÝ SÁM, PŘESTO JSME VŠICHNI SPOLU, bude to pro nás ta největší odměna.

Mnoho z vás již nyní pomáhá doma maminkám či starším sourozencům např. při výrobě roušek nebo sepisování požadavků seniorů na potraviny atd. Hluboce se klaníme, jste všichni borci.

Velmi děkujeme vám i vašim blízkým, kteří pomáhají tam, kde je potřeba. Naše hlavní prosba však zní: buďte na sebe opatrní, ohleduplní k ostatním, na veřejnosti noste roušku, brýle, rukavice, ať se všichni ve zdraví setkáme tam, kde to máme rádi.

Vážení a milí vedoucí, vaše maily, zprávy, příspěvky na sociálních sítích dokazují vaši statečnost a zapálení, pomáháte, kde se dá. Vnímáme to a cítíme pýchu.

SPOLEČNÍK nabízí možnost i pro ty, kteří dosud neměli možnost k pomoci. Pokud máte svou studnici nápadů, návodů, videí, jednoduchých úkolů či aktivit pro naše mladé hasiče, které mohou plnit i doma, místo schůzky či tréninku a máte chuť se podělit, posílejte na monika.nemeckova@dh.cz, rádi zveřejníme pro ostatní. Děkujeme.

SPOLEČNĚ TO ZVLÁDNEME!

Jménem Ústřední odborné rady mládeže Monika Němečková,

náměstkyně starosty SH ČMS pro úsek mládeže