Pravidla k nouzovému stavu ve SPORTU od pondělí 12. října 2020 (NSA)

Vláda Andreje Babiše schválila na mimořádném jednání ve čtvrtek 8. října 2020 další balík krizových opatření, kterými reaguje na nepříznivý vývoj epidemické situace a rostoucí počet nakažených nemocí covid-19. Ve dvou vlnách, od 9. a od 12. října, omezí a úplně zakáže mj. sportovní, kulturní a další volnočasové akce, omezí činnost úřadů, škol i otevírací dobu restaurací. Rodičům, kteří z důvodu uzavření školy či karantény dítěte musí zůstat doma, navrhuje mimořádné podmínky ošetřovného.

Od pondělí 12.10. 2020 00:00 hod. do dne 25. 10. 2020 23:59 hod:

NENÍ MOŽNÉ – využívat vnitřní sportoviště, kterými jsou tělocvičny, hřiště, kluziště, kurty, ringy, herny bowlingu nebo kulečníku, tréninková zařízení a dále vnitřní prostory venkovních sportovišť, posiloven, a fitness center, dále také plavecké a koupelové bazény, bazény pro kojence a batolata a brouzdaliště

JE MOŽNÉ – konání hromadných akcí v počtu do 20 osob (včetně) pouze ve vnějších prostorech 

Nabádáme pořadatele sportovních akcí, provozovatele sportovních zařízení, trenéry, sportovce a další osoby, které se budou sportovní činnosti účastnit, aby dodržovali veškerá hygienická doporučení a dbali na co možná největší ochranu proti nákaze.

VÍCE INFORMACÍ NAJDETE NA WEBU NÁRODNÍ SPORTOVNÍ AGENTURY (NSA)

VÝKLADOVÉ STANOVISKO K ZÁKAZU A OMEZENÍ SPORTOVNÍ ČINNOSTI OD 12. 10.  – ČESKÁ UNIE SPORTU (ČUS)

via www.dh.cz