Činost OA zasloužilých hasičů koncem roku 2019

9. listopadu bylo krajským aktivem Jm. kraje svoláno slavnostmí zasedání do okresu Hodonín, do obce Hovorany. Z našeho okresu byla delegace v počtu 11 zasloužilých hasičů, starostka OSH Leona Žárská. Dopravu zajišťovala hasičská auta SDH Novosedly a SDH Velké Pavlovice. Raritou bylo, že se snámi , v plné síle zúčastnil nejstarší zasloužilý hasič republiky, bratr Jan Matuška SDH Šitbořice, který se ten den dožíval 101 let a 9 dní. Po přednesení zpráv o práci aktivů jednotlivých okresů, celkovou práci kraje, hodnotil vedoucí KA bratr Ruda Souček. Musíme se pochválit, že náš okres patří mezi nejlepší. Důležitost aktivu podtrhl účastí zástupcem hejtmana Jm. kraje, Bývalý hejtman JUDr Michal Hašek, ředitel HZS Jm.kraje plukovník Ing. Jiří Pelikán, starostka KSH Jm. kraje sestra Jandová a další hosté. Po diskuzi a obědě, vystoupili s kulturním programem mladí hovorané a mládežnická cimbálová muzika.

7. prosince se uskutečnilo výroční zsedání okresníhu aktivu ZH a ZF ve školící místnosti SDH Kobylí. Účast byla velmi dobrá, 12 zasloužilých hasičů, 4 zasloužilí funkcionáři. Pozvání přijali: vedoucí KA ZH bratr Ruda Souček s manželkou, srarostka OSH sestra Leona Žárská. O náš pobyt a očerstvení se starali manželé Švecovi z SDH Kobylí. Dopravu hasičskými vozidly zajišťovalo SDH Šitbořice, SDH Drnholec a SDH Horní Bojanovice. Po přednesení zprávy o práci aktivu za uplynulé období, vedoucím aktivu bratrem Machačem, dále byl přijat plán práce na rok 2020. Z diskuze vnikly návrhy, které budou předány VV OSH. Práci OA hodnotil bratr Souček i starostka OSH sestra Žárská. oba se vyslovili k práci aktivu velmi kladně. Po podání občerstvení a ochutnávce kobylských vín probíhala beseda do večerních hodin. Je třeba poděkovat SDH Kobylí za umožnění setkání v jejich hasičské zbrojnici a manželům Švecovým za starost o nás.

Protože se přiblížil nový rok 2020, přeji všem hasičům i lidem dobré vůle do nového roku pevné zdraví, štěstí a mnoho úspěchů v práci i rodinném životě.